Tárhely szolgáltatás alapértelmezett extrákkal

Tárhely szolgáltatás

Tárhely szolgáltatás - nélküle nem létezne internet

Az informatika fő alappillére az adattárolás. Ebből következik: valahol az adatokat úgy kell elhelyezni, hogy újra és újra hozzá lehessen férni az információhoz.

A weboldalak számára biztosítani kell adattárolási területet, ahova az adatokat felmásolhatjuk, amit aztán a világhálóról mások is el tudnak érni (legtöbbször csak olvasható formában).

Az elektronikus levelezés, az e-mail, sem működhet tárhely enélkül. Ha küldenek nekünk egy üzenetet, az valahova le lesz mentve, hogy el tudjuk olvasni.

Ha használunk adatbázist, annak szintén biztosítani kell tárterületet. A legtöbbször ennek szokott lenni a legkisebb helyigénye.

Tárhelycsomagok

Az egyszerűbb kezelés szempontjából valamint a kiszámíthatóság miatt a tárhelyszolgáltatók többsége csomagokban kínálja a webtárhelyet.

Így van ez a WebHold esetében is. A rendelhető tárhelyekről a wp-tarhely.hu oldalon lehet tájékozódni. A tárhely méretén belül tetszőlegesen variálható a webes tartalom, illetve az, hogy az e-mail rendszernek mekkora területet határozunk meg. Menet közben is bővíthető a tárhely mérete, amennyiben az kevésnek bizonyulna. Ekkor egy nagyobb tárhelycsomagra lehet váltani, aminek az előfizetés fordulónapjáig hátralevő napok száma alapján csomagváltási (különbözeti) díjat számolunk fel.

Adatbiztonság

Kezeld bizalmasan és biztonságosan a jelszavad

A tárhely megrendelésekor egy adminisztrációs felület válik elérhetővé, ahol a tárhelyhez kapcsolódó szolgáltatásokat központilag tudod kezelni. Ehhez a hozzáférési adatokat e-mailben megküldjük, amit nagyon fontos illetéktelenektől biztonságban tartani. Ha ez kitudódik, akkor kártékony módon kerülhet felhasználásra a tárhelyünk. Ennek anyagi veszteség és rossz hírnév is lehet a következménye. Szóval, jobb a bajt megelőzni, mint kezelni.

Adatmentés

A WebHold biztosít adatmentést a működő tárhelycsomagokhoz. Ez olyan extra szolgáltatás, ami nem kerül külön költségbe. Az adatmentés magába foglalja a weboldalak és az e-mailek tárhelyen levő adatait, valamint az adatbázisokat. Az adatmentés napi egyszer történik egy biztonságos másik szerverre. Erről a szerverről a tárhely igénybevevőjének a kérésére 30 napra visszamenőleg kérhető az adatok visszaállítása. Ez különösen akkor hasznos, ha a weboldalunk egy honlapfrissítés miatt összeomlott, vagy véletlenül töröltünk róla valamit. Cégünk számára kiemelten fontos a védelm, mivel az adatok elvesztése akár pótolhatatlan veszeteség is lehetne.